SoHuman - ZORGOPLEIDINGEN -  Kennisontwikkeling, persoonlijke groei en communicatie


NIEUW! Dyslexie - docent A. Deroey

donderdag 10 oktober 2019

OPGELET GEWIJZIGDE LOCATIE!

Deze vorming gaat door in:

Groepspraktijk De duizendpoot, Overdemerstraat 10 - 3511 Kuringen

19u-22u00

19u-22u00

Voor ouders met schoolgaande kinderen, leerlingbegeleiders, zorgcoaches, leerkrachten, ...

Vorming dyslexie

Voorstelling van de inhoud

Deze vorming biedt een vat aan informatie met heel wat bruikbare tools voor iedereen die beroepsmatig of binnen de context van het eigen gezin geconfronteerd wordt met dit thema.

Onze docente An Deroey spreekt vanuit haar ervaring en kunde en is in staat een realistisch beeld te scheppen rond alle mogelijkheden en beperkingen die deze stoornis met zich meebrengt. Deze avond is geen lezing maar een vorming betreffende het thema dyslexie.

Theorie en praktijk wisselen af. Er is mogelijkheid tot dialoog en vraagstelling!

Een echte aanrader voor elke betrokkene in het werkveld (leerkracht, leerlingbegeleider, coach, ouder van kind met dyslexie of een leerstoornis...

Je ontvangt steeds een hand-out en een aanwezigheidsattest. 

INSCHRIJVINGSGELD

€60

LESDATA + LOCATIE

19u00 - 22u00

Eerstvolgende datum:

dinsdag 10 oktober 2019

OPGELET GEWIJZIGDE LOCATIE!

Deze vorming gaat op 10/10 door in:

Groepspraktijk De duizendpoot, Overdemerstraat 10 - 3511 Kuringen

19u-22u00

of

(datum + locatie volgt) mei 2020 

We starten op vanaf 8 inschrijvingen!

Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan je instappen voor de volgende datum, of storten we het inschrijvingsgeld terug.

Lezen als iemand met dyslexie...

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het niet uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we niet ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel. 

Oorpronkelijke tekst ...

Volgens een onderzoek op een Engelse universiteit maakt het niet uit in welke volgorde de letters in een woord staan, het enige wat belangrijk is is dat de eerste en de laatste letter op de juiste plaats staan. De rest van de letters mogen willekeurig geplaatst worden en je kunt vervolgens gewoon lezen wat er staat. Dit komt omdat we niet elke letter op zich lezen maar het woord als geheel. 

Locatie Hasselt

Locatie Bilzen

Docent

An Deroey

An Deroey 

Wie ben ik?

Na het behalen van mijn diploma van bachelor in de ergotherapie (2000 - Hasselt) voelde ik me nog niet klaar om het werkveld in te stappen. De keuze om verder te studeren was snel gemaakt. Zo studeerde ik in 2003 studeerde af als bachelor in de logopedie (2003 - Gent/Heerlen).

Ik vond in de beide richtingen raakvlakken die me enorm boeiden: kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Al snel kon ik ervaringen opdoen als zelfstandig logopediste bij een collega. Het begeleiden van kinderen met leer- en taalproblemen behoorde tot mijn taak. Vanuit die ervaringen en vanuit de nood aan een multidisciplinaire kijk, groeide al snel de basis van onze huidige groepspraktijk De Duizendpoot.

Mijn rugzak werd gevuld met kennis en vaardigheden in het Kinderpsychiatrisch Centrum in Genk en bij de Limburgse Stichting Autisme. De competenties die ik daar leerde wil ik in de praktijk graag inzetten bij het begeleiden van jonge kinderen met communicatieve moeilijkheden, bij het aanpakken van eetproblemen, bij het scheppen van een gepast klimaat voor kinderen met gevoelige sprietjes,...

Verder probeer ik in groepspraktijk De Duizendpoot alles in goede banen te leiden en sta ik voornamelijk in voor de aanmeldingen en het eerste onderzoek. Tevens probeer ik ons team voldoende te ondersteunen en te zorgen voor een leuk werkklimaat.

Mijn gedrevenheid kan ik kwijt in mijn vrije tijd. Ik kan enorm genieten van de tijd samen met mijn drie mannen, mijn familie en vrienden. Samen gezellig eten, theater, wandelen, fietsen, kamperen en geocachen.